بیمه مسئولیت آسانسور چیست

بیمه مسئولیت آسانسور چیست ، عنوان مقاله امروز خرید بیمه در مشهد است و اگر مالک مجتمع و یا شرکتی هستید ، شاید تهیه بیمه مسئولیت مدنی آسنانسور برای شما یکی از واجبات باشد ، به همین منظور برای اطلاع بیشتر از این نوع بیمه ، مطالعه این مقاله به شما توصیه می گردد.
غرامت فوت و نقصعضو سرنشینان آسانسور را در صورت وقوع حوادث جبران مینماید. همچنین بیمه مسئولیت مدنی نگهداری آسانسور خساراتی همچون فوت،نقص عضو و هزینه های پزشکی را تحت پوشش قرار میدهد. کلیه ماکلین آسانسورها در ساختمان های تجاری و مسکونی به این بیمه نامه نیاز دارند.
بیمه مسئولیت آسانسور ، چه مواردی را پوشش می دهد؟
امروزه آسانسورها در ساختمانهای تجاری و مسکونی ، جزء تاسیسات اساسی به شمار میروند. هر چند که تعمیر و نگهداری دورهای آسانسورها از طرف مالکین انجام می شود و لیکن بروز حوادث ناشی از سهلانگاری در نگهداری آنها سبب ورود صدمات جانی به استفادهکنندگان از آسانسور میگردد. بیمه مسئولیت مدنی نگهداری آسانسور غرامت فوت و نقصعضو سرنشینان آسانسور را در صورت وقوع حوادث جبران مینماید.
بیمه مسئولیت مدنی آسانسور ، با توجه به شرایط مندرج در بیمه نامه ممکن است خطرات در یکی از سطوح ذیل مورد پوشش قرار گیرد:
فوت بر اثر سقوط سهوی آسانسور
نقص عضو بر اثر اتفاقاتی که ممکن است در حین استفاده از آسانسور پیش بیاید
هزینه های پزشکی ناشی از اتفاقات پیش بینی نشده در هنگام استفاده از آسانسور
شرایط فسخ بیمه مسئولیت آسانسور
این بیمه نامه ممکن است قبل از انقضای مدت با اخطار قبلی و کتبی 20 روزه از طرف بیمه گر یا بیمه گذار در موارد زیر فسخ گردد:
در صورت عدم پرداخت حق بیمه و حق بیمه اضافی در سر رسیدهای معین
در صورت تشدید خطر و عدم موافقت بیمه گذار به پرداخت حق بیمه اضافی مربوطه
در صورت کتمان یا اظهار خلاف واقع به بیمه گذار به طور غیر عمد درباره وضعیت خطر و احراز این امر قبل از وقوع حادثه
بعد از هر خسارت که بیمه گر ملزم به جبران آن باشد
از طرف بیمه گذار: در صورتی که کیفیت تشدید خطر کاهش یافته و یا از بین رفته و بیمه گر به تخفیف حق بیمه راضی نشود.
تبصره: در صورت فسخ از طرف بیمه گر، باید حق بیمه مدنی که باقی مانده است به صورت روزشمار محاسبه و به بیمه گذار برگشت شود، (به استثنای موارد مندرج در قانون بیمه) در صورت فسخ بیمه نامه از طرف بیمه گذار، حق بیمه برگشتی بر اساس تعرفه بیمه کوتاه مدت محاسبه خواهد شد .
مراحل دریافت خسارت بیمه مسئولیت آسانسور
بیمهگذار نامه اعلام خسارت را به اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تحویل میدهد.
مدارک مورد نیاز توسط کارشناس اداره خسارت در زمان بازدید و یا بعد از بازدید طی نامهای به اطلاع بیمهگذار رسانده میشود.
بیمهگذار مدارک لازم را به اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تحویل میدهد.
خسارت بر اساس مدارک تحویل شده در اداره خسارت تعیین و در فرم “خلاصه مشخصات پرونده بیمههای مسئولیت مدنی” ذکر میشود. محاسبات خسارت پرداختی در پایین این فرم به طور کامل ذکر میشود.
قسمت اطلاعات اولیه فرم “استعلام پرداخت حقبیمه” توسط کارشناس اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تکمیل شده و فرم به بیمهگذار تحویل داده میشود.
بیمهگذار پس از مراجعه به اداره کل حسابداری و آمار و تحویل فرم “استعلام پرداخت حقبیمه”، فرم تکمیل شده استعلام حقبیمههای پرداختی خود را دریافت مینماید.
خسارت قابل پرداخت بر اساس اطلاعات مندرج در فرم “خلاصه مشخصات پرونده بیمههای مسئولیت مدنی” بیمههای مسئولیت مدنی و نیز اطلاعات پرداختهای قبلی در سیستم اطلاعاتی سامان محاسبه میشود.
حواله پرداخت خسارت در چند نسخه صادر و مهر و امضا میگردد. در صورتی که بیمهگذار بخواهد حواله پرداخت خسارت را تحویل بگیرد، باید گواهی محضری مبنی بر پرداخت خسارت به بیمهشده (خسارتدیده) را ارائه نماید.)
دو برگ از حواله صادر شده و نیز فرم “مفاساحساب (رسید دریافت وجه)” به بیمهگذار/ بیمهشده/ نماینده قانونی بیمهشده تحویل داده میشود تا با ارائه آن به اداره کل حسابداری و آمار، چک خسارت خود را دریافت نماید.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت خسارت بیمه مسئولیت آسانسور
حداکثر مدت تشکیل پرونده
از آنجائیه که در کلیه بیمه های مسئولیت مدنی بدون استثنا بیمه گذار موظف است به محض اطلاع از هرگونه ادعا علیه خود بلافاصله حداکثر ظرف مدت 5 روز بیمه کننده را بصورت کتبی مطلع نموده و تشکیل پرونده خسارت نماید لذا ضروریست در ابتدا به اطلاع بیمه شونده محترم رسانده شود که موظف هستند در مدت تعیین شده نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند و سایر مدارک را بعدا به بیمه گر ارائه نمایند . بنابراین مدارکی که در زیر توضیح داده خواهد شد بعد از مرحله اعلام کتبی خسارت و تشکیل پرونده میباشد و نه لزوماً اینکه بیمه شونده ابتدا مدارک را بصورت کامل تهیه نماید و بعداً جهت تشکیل پرونده مراجعه نماید بنابراین در کلیه بیمه نامه ها تکرار و شرح مرحله فوق خودداری میگردد .
برای دریافت خسارت چه مدارکی مورد نیاز است؟
اگر فوت رخ نداده باشد
مدارک زیر از بیمهگذار/زیان دیده/نمایندگان بیمه گذار تحویل گرفته میشود:
صورتحساب بیمارستان
قبوض پرداختی
شرح عمل جراحی
خلاصه پرونده بیمارستان
شناسنامه و کپی شناسنامه مصدوم
کارت ملی و کپی کارت ملی مصدوم
فرم “گواهی پزشک معالج” تکمیل شده
مدرک تایید کننده سمت فرد در مکان مذکور
به بیمهشده شفاها اعلام میشود که برای معاینه به پزشک بیمه مراجعه نماید.
بعد از معاینه، پزشک معالج میزان نقص بیمهشده را طی نامهای به اطلاع کارشناس اداره خسارت میرساند.
اگر فوت رخ داده باشد
مدارک زیر از بیمهگذار/زیان دیده/نمایندگان بیمه گذار تحویل گرفته میشود:
کپی برابر اصل گواهی فوت
کپی برابر اصل شناسنامه باطلشده
کپی برابر اصل گذارش نیروی انتظامی
کپی برابر اصل بازپرس کار و امور اجتماعی
کپی برابر اصل گذارش پزشکی قانونی (معاینه جسد)
کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
مدرک تایید کننده سمت فرد در مکان مذکور
مراحل پرداخت خسارت بیمه مسئولیت آسانسور
فرآیند پرداخت خسارت بیمهنامه مسئولیت مدنی نگهداری آسانسور، با دریافت نامه اعلام خسارت از بیمهگزار آغاز میشود. اعلام خسارت رخداده باید ظرف مدت 5 روز پس از وقوع خسارت صورت گیرد. این فرآیند به شرح زیر است:
بیمهگزار نامه اعلام خسارت را به اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تحویل میدهد. (در صورتی که بیمهگزار بخواهد، میتواند خسارت را با تکمیل فرم “اعلام خسارت در بیمههای مسئولیت و طرحهای مخصوص” اعلام نماید.)
اطلاعات زیر باید در اعلام خسارت عنوان شوند:
عنوان بیمهگزار
شماره بیمهنامه
نوع حادثه
شرح حادثه
تاریخ و محل وقوع حادثه
مشخصات زیاندیدگان
نامه (فرم) دریافتی در دبیرخانه ثبت و شماره میشود.
فرم “خلاصه مشخصات پرونده بیمههای مسئولیت مدنی” با توجه به اصل بیمهنامه صادر شده، توسط کارشناس اداره خسارت بیمههای مسئولیت تکمیل شده و در پرونده قرار داده میشود.
کارشناس فنی آزاد به محل حادثه اعزام میشود.
کارشناس فنی بازدیدی از محل بعمل آورده و صورتجلسه بازدید را تنظیم و امضا مینماید. بیمهگزار با امضای خود صورتجلسه تهیه شده را تایید مینماید.
مدارک مورد نیاز توسط کارشناس اداره خسارت در زمان بازدید و یا بعد از بازدید طی نامهای به اطلاع بیمهگزار رسانده میشود.
بیمهگزار مدارک لازم را به اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تحویل میدهد.
خسارت بر اساس مدارک تحویل شده در اداره خسارت تعیین و در فرم “خلاصه مشخصات پرونده بیمههای مسئولیت مدنی” ذکر میشود. محاسبات خسارت پرداختی در پایین این فرم به طور کامل ذکر میشود.
قسمت اطلاعات اولیه فرم “استعلام پرداخت حقبیمه” توسط کارشناس اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت تکمیل شده و فرم به بیمهگزار تحویل داده میشود.
بیمهگزار پس از مراجعه به اداره کل حسابداری و آمار و تحویل فرم “استعلام پرداخت حقبیمه”، فرم تکمیل شده استعلام حقبیمههای پرداختی خود را دریافت مینماید.
کارشناس اداره خسارت بیمهنامههای مسئولیت مدارک خسارت را بررسی مینماید.
خسارت قابل پرداخت بر اساس اطلاعات مندرج در فرم “خلاصه مشخصات پرونده بیمههای مسئولیت مدنی” بیمههای مسئولیت مدنی و نیز اطلاعات پرداختهای قبلی در سیستم اطلاعاتی سامان محاسبه میشود.
حواله پرداخت خسارت در 7 نسخه صادر و مهر و امضا میگردد. در صورتی که بیمهگزار بخواهد حواله پرداخت خسارت را تحویل بگیرد، باید گواهی محضری مبنی بر پرداخت خسارت به بیمهشده (خسارتدیده) را ارائه نماید.
دو برگ از حواله صادر شده و نیز فرم “مفاساحساب (رسید دریافت وجه)” به بیمهگزار/ بیمهشده/ نماینده قانونی بیمهشده تحویل داده میشود تا با ارائه آن به اداره کل حسابداری و آمار، چک خسارت خود را دریافت نماید.
بقیه برگهای حواله صادر شده به صورت زیر توزیع میگردد:
ارسال به اداره کل حسابداری و آمار
ارسال به اداره آمار و اتکایی
بایگانی در پرونده بیمهگزار
گزارشات زیر به صورت ماهانه در این واحد تنظیم شده و به ادارات مربوطه ارسال میگردد:
اداره کل حسابداری و آمار: آمار خسارت پرداختی ماهانه و رونوشت حوالههای خسارت صادر شده در ماه
اداره کل آمار و اتکایی: آمار خسارت پرداختی ماهانه و رونوشت حوالههای خسارت صادر شده در ماه
اداره نظارت بر خسارت بیمهنامهها: آمار خسارت پرداختی ماهانه و رونوشت حوالههای خسارت صادر شده در ماه
دیدگاهتان را بنویسید